Locuitorii insulelor Canare sunt speriați în ultimele zile cu mesaje prin Whatsapp în care li se spune să-și păzească copiii de frica românilor.

Mesajele transmise în frenezie pe Whatsapp vorbesc despre o grupare de români care ar acționa în anumite zone și includ și fotografii ale așa-zișilor răpitori.

La începutul lunii, acest zvon care îi afectează în special pe românii din zonă, circulau pe rețelele de Whatsapp din insula Tenerife și de o săptămână sunt transmise intens pe insula Lanzarote.

„Aveți grijă și dați mai departe acest mesaj și celor de la grădiniță și de la clasele primare. Să ajungă la cât mai multă lume. Intră în case și grădini cu scopul de a fura copii. Aveți grijă în parcuri. Este oribil”, mesaj publicat pe Whatsapp în grupurile de părinți din insula Lanzarote, potrivit ABC.

Garda Civilă spaniolă se străduiește de câteva zile să-i liniștească pe cetățeni, care primesc astfel de mesaje despre ”hoții de copii” și care au provocat panică în toată insula cu 140 de mii de locuitori.

„Dacă ar exista un astfel de pericol, ar fi anunțat prin mijloacele oficiale”, precizează Garda Civilă din Insula Lanzarote.

Autoritățile au dat deja un comunicat de presă prin care au infirmat zvonul potrivit căruia ar exista un grup de români care sechestrează copii, iar campania este sprijinită și de presa locală.

Știre difuzată de Lancelot TV

Mai mult, agenții Gărzii Civile critică faptul că se dă crezare unui astfel de zvon și amintesc că difuzarea acestor mesaje este considerată infracțiune.

Autoritățile atenționează cetățenii asupra faptului că astfel de mesaje false îi stigmatizează pe români și pe cetățenii europeni.