Trei tineri romani cu varste intre 23 si 31 de ani au murit si o tanara de 16 ani se afla in stare grava la spital dupa ce o instalatie din parcul de distractii din localitatea toledana Villacanas s-a rupt in timp ce se afla in functiune.

Evenimentul s-a petrecut in parcul de distractii al localitatii, instalat cu ocazia zilelor orasului Villacanas, localitate situata la 11o km in sudul Madridului.

Autoritatile au anuntat ca tragedia a avut loc azi noapte la ora 4 dimineata, cand un brat al instalatiei numita „Tarantula” s-a desprins si a cazut. Este vorba despre o instalatie cu 4 brate pe care se aflau 4 scaune si care efectua o miscare de pendulare si de rotire. In urma ruperii unuia dintre brate, elementul pe care se aflau cei 4 romani a cazut de la 12 metri inaltime.

Doi romani au murit pe loc si al treilea la scurt timp, iar medicii incearca sa o salveze acum pe tanara de 16 ani care a suferit un traumatism craneo-cerebral deosebit de grav. Tanara se afla la spitalul din Toledo, iar autoritatile incearca sa explice cauza tragediei.

Din declaratiile primarului, instalatia se afla pentru prima data la zilele satului. Doi dintre decedati erau frati si locuiau in localitatea Madridejos. Ei s-au dus la sarbatorile din Villacanas la invitatia unui prieten care locuia acolo. Villacanas este o localitate cu 10.600 de locuitori, dintre care 500 sunt romani.

Mai multi romani din localitate au aprins lumanari pe locul in care au murit cei 3 tineri. Autoritatile au deschis o ancheta pentru a descoperi cauzele accidentului, insa, din primele informatii se pare ca instalatia avea toate documentele in regula. Acesta este cel mai grav accident produs intr-un parc de distractii in ultimii 30 de ani, in Spania.