Până la 15 nominalizări vor fi eligibile pentru premiile celei de-a opta ediții a Premiilor DonaTIC, promovate de Departamentul Vice -Președinția și Politicile Digitale și Teritoriul în cadrul Planului DonaTIC să recunoască rolul fundamental al femeilor în lumea profesională, de afaceri și academică a noilor tehnologii și, astfel, să ofere referințe tinerelor fete și femei pentru a le încuraja să studieze și, în viitor, lucrează în acest domeniu. După opt apeluri și 621 nominalizări depuse în total, Premiile DonaTIC sunt acum un reper în recunoașterea și diseminarea rolului și talentului femeilor din domeniul tehnologiei.

Pentru directorul general al Societatii Digital, Joana Barbany , numarul de cereri primite arata ca La opt ani de la primul apel, există încă o mulțime de talente digitale și tehnologice feminine cărora trebuie să li se ofere vizibilitate și, mai presus de toate, să ajute la creștere, pentru a pune capăt decalajului de gen în sectorul TIC ”. În acest sens, Barbany felicită și apreciază „ încrederea în sine de care au dat dovadă candidații prezentându-se la premii, aceasta fiind o valoare esențială pentru ruperea stereotipurilor de gen și abilitarea în domenii puternic masculinizate precum acesta. ”.

Premiile DonaTIC 2022 au opt categorii și două subcategorii care sunt exclusive ( fiecare candidatul poate fi dintr-o singură categorie) și sunt grupate în trei domenii: profesional; inițiative academice și de dezvăluire și de informare și referință. Candidaturile 15 depuse pe parcursul celor două luni în care a fost deschisă convocarea din acest an au fost repartizate astfel:

Domeniu profesional:

Antreprenor : femeie fondatoare sau co-fondatoare a unei companii activă în sectorul TIC sau care a realizat inovații în afacerea de familie ca intraprenor. candidaturi . Antreprenor : femeie care a consolidat o companie în domeniul TIC. 8 cereri. Profesionist : femeie care lucrează în domeniul TIC și are o diplomă universitară în TIC. candidaturi. Domeniu academic și de revelație:

Academic / Cercetător : o femeie care se dedică formării și/sau cercetării în domeniul TIC și care are o diplomă universitară în TIC. 7 candidaturi. Revelație : femeie cu o carieră scurtă foarte relevantă și un rol semnificativ și remarcabil în domeniul TIC. 5 aplicații student TIC : studenți de orice diplomă universitară sau ciclu de formare profesională în domeniul TIC care au dezvoltat un proiect și/sau inițiativă remarcabilă în acest domeniu. candidaturi (6 pentru subcategoria Universitate si 6 pentru IFP) Domeniul de diseminare și inițiativele conexe:

Diseminator : femeie care lucrează în domeniul comunicării sau care a desfășurat activități de informare legate de TIC. 8 aplicații Inițiative de referință : companie, echipă, entitate și/sau centru de formare/instituție care și-a dezvoltat propria inițiativă pentru a evidenția rolul femeii în domeniul TIC. 15 candidaturi (8 pentru subcategoria Afaceri și 7 pentru Entitate, centru de formare / instituție) Toate aceste candidaturi vor fi acum evaluate de un juriu format din profesioniști din sectorul tehnologic de prestigiu, atât din lumea academică, precum și cea de afaceri, instituțională și asociativă. Juriul va avea o comisie tehnică, care va evalua nominalizările și va alege maximum 6 semifinaliști pentru fiecare dintre categorii, și o comisie de onoare, care va selecta cele 3 nominalizări ale finalistelor și câștigătorul fiecărei categorii.

În plus, cea de-a opta ediție a Premiilor DonaTIC încorporează ca noutate posibilitatea nominalizărilor pentru mențiuni speciale și premii datorită colaborării unui număr de entități și companii legate de domeniul TIC din diferite unghiuri ( afaceri, academice, instituționale…) precum Agenția Catalană de Securitate Cibernetică, Strategia NewSpace din Catalonia, Hewlett Packard (HP), Netmentora Catalunya și Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Încă o dată, ceremonia de decernare a Premiilor DonaTIC 2022 va coincide cu Ziua Ada Lovelace, care va fi sărbătorită în a doua zi de marți din octombrie a fiecărui an, ca recunoaștere a cine a fost primul programator din istorie. Prin urmare, Ceremonia de premiere DonaTIC 2022 va avea loc pe 11 Octombrie

Despre Premiile DonaTIC

Organizat de Departamentul Vicepreședinție și de Politici și Teritoriu Digital prin Direcția Generală a Societății Digitale și cu colaborarea Institutului Catalan al Femeii, Observatorul Femeie, Companie și Economie (ODEE) al Camerei de Comerț din Barcelona și asociația Tertúlia Digital, Premiile DonaTIC sunt înregistrate în Planul DonaTIC , planul strategic promovat de Politici Digitale cu obiectivul prioritar de creștere a prezenței, împuternicirii și leadership-ului femeilor în digital.

2022 Sursa: 206 nominalizările sunt eligibile pentru Premiile DonaTIC 621 ‘