Cu doar câteva zile în urmă, primarul localităţii Cuenca, Javier Pulido, a prezentat proiectul privind construcţia unei parcări subterane în centrul oraşului, al cărei cost total va ajunge la suma de 8 milioane de euro. Parcarea subterană va fi realizată sub curtea Institutului de Educaţie Secundară Alfonso VIII şi sub strada Astrana Marin, aceasta din urmă urmând a fi interzisă traficului cu autovehicule şi utilizată doar pentru circulaţia pietonală din zonă.

Autorităţile locale spun că noua parcare, a cărei construcţie va dura 12 luni, va contribui în mare măsură la îmbunătăţirea traficului din centrul oraşului şi va rezolva o problemă foarte presantă, aceea a staţionării vehiculelor pe domeniul public. Noul parking va avea 3 nivele, pe care vor fi repartizate 505 locuri de parcare. Dintre acestea, jumătate vor fi oferite spre vânzare cetăţenilor rezidenţi sau care lucrează în zona centrului, în schimbul sumei de 20.000 de euro fiecare. În timp ce restul de 250 de locuri vor fi introduse în traficul normal al capitalei provinciei. La prima înscriere pentru cumpărarea unui loc de parcare în noua construcţie subterană au fost înregistrate deja 370 de solicitări.

Reprezentanţii firmei ce va derula lucrările de construcţie spun că noul proiect va fi mai mult decât o parcare subterană, pentru că permite redarea către circuitul pietonal a străzii Astrana Marin, cu o mare însemnătate pentru centrele eeducative şi administrative situate în zonă, precum Colegiul Fray Luis de Leon, Institutul Alfonso VIII şi viitorul sediu al Delegacion de la Junta y de Educacion.