Polițiștii spanioli i-au arestat pe 5 români la Alicante, care se lăudau pe Facebook cu hoțiile comise pe litoralul de la Mediterană.

Poliția spaniolă îi acuză de jefuirea sistematică a turiștilor străini de pe litoralul mediteranean, pe care-l călcau în fiecare vară.

Grupul era foarte bine organizat, iar 3 dintre ei fuseseră arestați până acum de 130 de ori pentru furturi similare.

Dupa o vara plină in Spania se întorceau toamna în România, unde hoții se lăudau pe rețelele de socializare cu achiziții imobiliare sau cu mașini de lux. Drept urmare, mulți tineri se prezentau drept candidați ca să participe la următoarea „campanie” a organizației, în perioada estivală.

Agenții au descins la două locuințe din Alicante și după arestarea celor 5 români, cu vârste cuprinse între 19 și 31 de ani, au descoperit zeci de ceasuri, brățări, inele, ochelari, telefoane mobile și chiar și cămăși furate.

 Membrii grupării închiriau mașini cu documente și permise false și le foloseau ca să parcurgă tot litoralul spaniol de la Marea Mediterană, în căutarea victimelor.

Imagini filmate de poliția spaniolă

[youtube id=”H4m-UDIofsU” align=”center” mode=”lazyload” maxwidth=”600″ grow=”yes”]

După o „recoltă” consistentă obișnuiau să dispară câteva săptămâni, ca să iasă din atenția poliției.

Jefuiau turiștii neatenți sau cetățeni arabi care traversau Spania de la Nord la Sud în special în benzinăriile de pe autostrăzi și în parcările mall-urilor și aeroporturilor.