Poliția spaniolă bănuiește că românii arestați voiau să spargă locuințe, însă aceștia se pare că nu au rezistat tentației și au furat și câteva găini și iepuri din gospodăria unui spaniol.

Grupul de români plecase din Rivas Vaciamadrid și a pătruns într-o fermă din apropiere de Molina de Segura, în provincia Murcia, după cum scrie La Verdad.

Proprietarul și-a dat seama că era călcat de hoți, la 5 dimineața, și a sunat la Garda Civilă. Agenții au ajuns repede la fața locului și au descoperit un automobil BMW, ascuns în spatele unor copaci, iar depozitul de scule agricole era spart.

După ce au chemat în ajutor încă o patrulă de la Garda Civilă, agenții i-au reținut pe cei 5 români, dintre care unul este minor.

În mașina cu care ajunseseră până în Murcia, agenții Gărzii Civile au descoperit diverse ustensile necesare pentru forțarea ușilor, dar și câteva găini și iepuri care fuseseră șterpeliți din gospodăria altui localnic.

Agenții au fost surprinși să vadă că animalele fuseseră deja tranșate și pregătite pentru o viitoare masă.

În urma investigațiilor, anchetatorii au descoperit că 4 români locuiau în cartierul de colibe Gallinero, din sudul Madridului, iar altul era din Talavera de la Reina (Toledo).

Toți au antecedente penale pentru apartenență la grup infracțional și au mai fost prinși în Madrid și Castilla La Mancha, iar unul dintre ei este căutat și în Germania.