Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat treizeci și unu de cetăţeni din Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un mijloc de transport  încărcat cu produse electrocasnice. Şoferul mijlocului de transport, cetăţean român în vârstă de 43 de ani, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

În data de 24.03.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse electrocasnice pentru o societate comercială din Italia.

În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că remorca avea cablul de prindere al prelatei secţionat şi lipit, sens in care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, în compartimentul pentru marfă al autovehiculului au fost descoperiţi ascunşi treizeci și unu de cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani, care au intrat legal în ţară în baza documentelor personale valabile. Cei în cauză intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilior de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini și trafic de migranți pentru șofer, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: 31 de cetăţeni din Bangladesh, ascunşi într-un TIR cu electrocasnice