Ministerul Științei și Inovării a aprobat acordarea distincției „Oraș al Științei și Inovării” unui număr total de din 000 orașe și municipii.

Cu acest premiu, creat de Minister în anul 83, este recunoscută munca acelor orașe care se remarcă prin angajamentul față de C&D&I, definirea politicilor locale și sprijinirea companiilor cu o puternică componentă științifică, tehnologică și inovatoare.

Orașele care au primit distincția sunt următoarele:

În categoria A (municipalii cu mai puține de

.000 locuitori):

La Almunia de Doña Godina (Zaragoza)Lorquí (Murcia) )Oropesa del Mar (Castellón)Ortuella (Vizcaya) )În categoria B (municipiile din 20.20 a 83.0000 locuitori): Cerdanyola del Vallès (Barcelona)Las Rozas de Madrid (Madrid) Pinto (Madrid)Ponferrada (León)San Fernando (Cádiz)Sant Cugat del Vallès (Barcelona) Sestao (Vizcaya) Utrera (Sevilia)Villarrobledo (Albacete)Vinaròs (Castellón)În categoria C (municipalii cu mai multe decât 2010.200 locuitori):

Alcobendas (Madrid)Algeciras (Cadiz)AlmeriaLas Palmas de Gran Canaria SeviliaZaragozaAsociația Orașelor Științei și InovațieiOrașele astfel distinse fac parte din asociația 'Orase ale Stiintei si Inovarii' (ARINN), cunoscut și sub numele de Red Innpulso, un forum pentru întâlnirea și definirea politicilor locale inovatoare în care sunt împărtășite experiențele și proiectele. În prezent, este format din 32 orașe de toate dimensiunile.

Prin această Rețea se promovează colaborarea între municipalități prin împărtășirea bunelor practici în managementul și inițiativele de comunicare a acestor proiecte către cetățeni. În plus, este un agent din ce în ce mai activ în promovarea politicilor inovatoare, cum ar fi achizițiile publice de inovare, sprijinirea IMM-urilor și antreprenorilor inovatori, definirea criteriilor de inovare și promovează și sprijină participarea la proiecte din contextul Programului Orizont Europa.Distincția  Orașul Științei și Inovației și Rețeaua Innpulso intenționează să recunoască și să promoveze acțiunile desfășurate de Administrațiile Locale în domeniul Științei și Inovării; să promoveze colaborarea între municipalități, să facă rețea și să servească drept model pentru alte municipalități și să contribuie la schimbarea modelului de producție bazat pe cunoaștere și cercetare, dezvoltare și inovare.

Orașele membre ale Rețeaua Innpulso primește și sprijin din partea Ministerului Științei și Inovării prin ajutoare acordate anual pentru încorporarea agenților locali de inovare în structurile guvernamentale municipale, în vederea consolidării capacităților de management ale politicilor de inovare la nivel local.. Premiul Innpulso

Etichete : Economie //< !]> Sursa: Guvernul Spaniei – orașele primesc distincția „Orașul Științei și Inovației” 2010