Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 19 cetăţeni din Nepal, Afganistan și Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

* În data de 21.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere. Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje cu platformă, respectiv  frigidere și combine frigorifice, pentru societăți comerciale din Germania și Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al automarfarelor, câinii de serviciu au semnalat prezența unor persoane în mijlocul de transport, iar după deschiderea semiremorcilor, au fost descoperiți 13 cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani, ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

* Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde polițistul de frontieră care se afla în exercitarea atribuțiilor specifice a fost informat de către un cetățean bulgar, șofer al ansamblului rutier format din cap tractor înmatriculat în Bulgaria și semiremorca înmatriculată în Danemarca ce transporta electronice pentru o societate din Danemarca, despre faptul că în timp ce se afla într-o parcare situată în apropierea localității Nădlac, efectuând pauza, a auzit zgomote în semiremorcă, motiv pentru care s-a deplasat în P.T.F. Nădlac. 

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în semiremorcă, ascunse printre marfa transportată, șase persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan și Bangladesh, solicitanți de azil în țara noastră. 

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Sursa: 19 migranți ascunși în TIR-uri, depistați în ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria