Cele mai brutale atentate din istoria Europei au ucis acum 11 ani la Madrid, 192 de persoane, dintre care 16 erau de naționalitate română.

Autoritățile spaniole au omagiat astăzi amintirea victimelor atentatelor din 11 martie 2004, ca în fiecare an, cu depuneri de coroane și discursuri care condamnă terorismul și-i evocă pe cei care au pierit în trenurile morții.

Alcalá de Henares este unul dintre orașele îndoliate din Coridorul Henares, care au trăit cu groază evoluția atentatelor de acum 11, când teroriștii islamiști au detonat 10 bombe în trenuri regionale, pline cu oameni care mergeau la muncă.

Ceremonia organizată la monumentul victimelor 11M din fața gării a adunat toate oficialitățile locale și simpli cetățeni care au dorit să-și amintească de cei dragi, care au murit în 2004.

Reprezentanții primăriei și liderii grupurilor politice din Consiliul Local au depus o coroană de flori la monolitul din fața gării, în timp ce erau citite numele victimelor.

În numele celor care au murit la 11 martie 2004, personalul Ambasadei României la Madrid a ținut un moment de reculegere în fața sediului, după care a fost depusă o coroană de flori pe plăcuța comemorativă de pe fațada instituției.