principiilaparohieAlteţele Lor Regale Principesa Margareta a României şi Principele Radu al României, candidat la alegerile prezidenţiale, au efectuat o vizită în Spania, în perioada 28 iunie – 4 iulie, pentru a se întâlni cu românii de aici. „Vizita a avut ca scop înţelegerea mai profundă a vieţii românilor care au ales să muncească şi să trăiască în ţări ale Uniunii Europene, a problemelor, dorinţelor, împlinirilor şi îngrijorărilor conaţionalilor noştri stabiliţi în afara graniţelor României„, aşa cum se precizează în comunicatul Casei Regale.

De asemenea, Principesa Margareta şi Principele Radu au fost primiţi la Palatul Zarzuela de suveranii spanioli, Regele Juan Carlos I şi Regina Sofia. Vizita a avut un caracter privat.

Principele şi Principesa României au vizitat oraşele Madrid, Coslada, Getafe, Ciudad Real, Alicante, Benidorm, Valencia şi Barcelona. Ei au luat parte alături de români la slujbele din parohiile ortodoxe din Madrid şi Valencia, s-au întâlnit cu membri ai asociaţiilor de români din toate oraşele vizitate şi au avut întâlniri cu autorităţile locale spaniole din Coslada şi Ciudad Real.

Principele a avut, de asemenea, întâlniri cu membri ai Camerei Deputaţilor si cu mai multe grupuri de oameni de afaceri spanioli interesaţi să investeasca în România. În cursul vizitei, Principesa Margareta şi Principele Radu au luat parte şi la concertul susţinut de Tudor Gheorghe în oraşul Getafe, iar Principele Radu a fost oaspetele Palatului Muzicii „Regina Sofia” din Valencia, unde a urmărit un recital susţinut de soprana româncă Irina Ionescu.