Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giuleşti), şi-a redeschis porţile, la o lună de la incendiul din secţia de Terapie Intensivă, soldat cu moartea a şase nou-născuţi şi rănirea altor cinci.

Lucrările de reparaţii s-au încheiat la termenul anunţat de Primărie, iar salonul de terapie intensivă a fost dotat cu detectoare de fum şi camere video. Asemenea dispozitive urmează a fi montate şi la alte 15 spitale din Bucureşti.

Pe lângă dotările cu echipament de supraveghere, autorităţile au hotărât şi suplimentarea numărului de asistente în secţia de Terapie Intensivă. Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat că în secţia în care s-a produs incendiul vor lucra 38 de asistente, faţă de 33 până acum, iar medicul Bogdan Marinescu, fost manager al Maternităţii Giuleşti, a precizat că unitatea a primit şase incubatoare şi o masă radiantă, urmând ca într-un alt salon să se monteze încă şase posturi de terapie intensivă pentru copiii care nu mai au nevoie şi de incubaţie.

În cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti este arestată şi anchetată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă asistenta care supraveghea bebeluşii, iar şeful Serviciului Tehnic al unităţii, precum şi cel al Secţiei de Neonatologie sunt cercetaţi în stare de libertate.