Rezidenții străini din Spania și-au recăpătat încrederea în piața imobiliară și au semnat peste 21.000 de credite ipotecare în 2017.

Ultimele date publicate de Colegie de Registradores din Spania arată că românii sunt cei mai numeroși străini care sunt dornici să cumpere o locuință.

În cursul anului trecut, românii au obținut 11,6 % din creditele ipotecare acordate străinilor din Spania și au fost urmați de britanici (9,3 %), chinezi (8,4 %) și italieni (5,8 %).

În raport cu piața imobiliară, creditele semnate de străini reprezintă deja 7 procente, iar cele mai multe au fost acordate în Catalonia, Comunitatea Valenciana, Andaluzia și Madrid.

Suma medie plătită pentru o locuință a ajuns la 128.452 de euro în cazul străinilor și depășește media creditelor ipotecare, contractate de spanioli (117.243 euro).

Datele marchează o nouă creștere a creditelor imobiliare, care au fost cu 10 % mai multe în 2017.

[floated align="center"]

Ce spun românii din străinătate despre TransferWise

transferwise Pentru că am efectuat deja peste 20 de transferuri internaționale prin TransferWise, din RON în euro și invers, pot să afirm că sistemul este sigur, rapid și ieftin. Pot trimite bani acasă online, la cel mai mic comision și cu schimbul valutar oficial al zilei. Înregistrează-te gratuit pe TransferWise[/floated]


Esta página se puede leer también en: Spaniolă