O femeie de 28 de ani, de nationalitate romana, a murit luni la Alicante dupa ce a fost injunghiata de partenerul sau, un roman de 35 de ani, care a recunoscut fapta la Politie, potrivit Europa Press care citeaza surse din randul anchetatorilor.

Crima s-a produs luni, in jurul orei 13, intr-o locuinta din cartierul Carolinas din orasul Alicante. La scurt timp dupa tragedie, presupusul autor al crimei s-a prezentat la Politie si a recunoscut fapta.

Politistii s-au deplasat la fata locului si au gasit-o pe femeie moarta in locuinta. Presa spaniola mai informeaza ca victima l-a fi denuntat pe sotul ei in urma cu putin timp pentru violenta de gen si judecatorul urma sa stabileasca un ordin de separare de 500 de metru. In cele din urma, insa, femeia a renuntat la acuzatii si la ultima infatisare din 22 mai, nici ea si nici el nu au declarat, iar procesul s-a suspendat.

Vecinii din bloc au spus ca auzeau destul de des certuri din locuinta celor doi, care aveau si copii mici, iar presupusul autor al crimei era vazut deseori cum striga pe strada la sotia lui.

Acesta este al 19 – lea caz de violenta de gen din Spania, in urma caruia se inregistreaza moartea unei femei, iar autoritatile spaniole au condamnat deja fapta.

De cativa ani, Spania ofera asistenta speciala femeilor care sufera din cauza violentei de gen si pentru denunturi a fost creat numarul de urgenta 016.