Circulaţia din centrul Madridului a fost afectată în această dimineaţă, după un atentat eşuat împotriva sediului partidului de guvernământ.

Un bărbat de 37 de ani, Daniel Perez Berlanga,  a fost arestat în această dimineaţă, după ce a intrat cu o maşină în sediul central al Partidului Popular din Madrid.
Iniţial, surse din Poliţie, citate de presa spaniola, susţineau că bărbatul este un om de afaceri, însă familia lui spune că de fapt este un şomer care nu munceşte de mai mulţi ani. Pentru situaţia sa, bărbatul dă vina pe guvernul lui Mariano Rajoy, liderul PP.
Autorul acestui incident a intrat cu toată viteza cu un automobil Citroen Xantia în poarta sediului PP din strada Genova, din Madrid, şi a fost pe punctul să lovească o persoană care făcea curăţenie. Nimeni nu a fost rănit.
Bărbatul a spus poliţiei că în maşina ar fi avut 15 kg de material explozibil şi un detonator activat cu 45 de minute întârziere.
Specialiştii în dezactivarea artefactelor TEDAX au infirmat ipoteza unei acţiuni teroriste, dar au găsit în maşină 2 butelii de gaz şi câţiva saci cu îngrăsământ, care are proprietăţi inflamabile.
Pentru a verifica interiorul maşinii, care a rămas blocată în holul de la intrarea în sediul partidului, poliţiştii au folosit un robot special pentru astfel de situaţii.
Autorităţile au activat protocolul de securitate în zona din jurul sediului PP, care a fost complet izolată. Transportul a fost întrerupt pe linia 4 de metrou, în staţiile San Bernardo şi Goya, iar pe liniile 5 si 10 au fost suspendate temporar opririle în staţia Alonso Martinez.
Poliţia le-a cerut angajaţilor PP să nu se prezinte la serviciu până când nu se finalizează operaţiunea.