Celebra Plaza Mayor din Madrid va găzdui un spectacol folcloric cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie.

Evenimentul va începe la orele 19:00 prin proiectarea culorilor drapelului naţional românesc pe faţada emblematicei clădiri Casa de la Panadería, în prezența unor oficiali români şi spanioli. Momentul va fi urmat de un spectacol de dans şi muzică tradiţională din zona Maramureșului și de prezentarea unor imagini din România”, informează Ambasada României de la Madrid printr-un comunicat de presă.

Această manifestare completează seria de evenimente organizate în 2016 în România și Spania, cu ocazia aniversării a 135 de ani de relații diplomatice între cele două țări.

Plaza Mayor este unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate din Madrid și în urmă cu câțiva ani a fost locul de oficiere a Slujbei de Înviere în noaptea de Paște.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită și în alte localități din Spania, unde există comunități importante de români.


 

[floated align="center"]

Ce spun românii din străinătate despre TransferWise

transferwise Pentru că am efectuat deja peste 20 de transferuri internaționale prin TransferWise, din RON în euro și invers, pot să afirm că sistemul este sigur, rapid și ieftin. Pot trimite bani acasă online, la cel mai mic comision și cu schimbul valutar oficial al zilei. Înregistrează-te gratuit pe TransferWise[/floated]

Esta página se puede leer también en: Spaniolă