Românii care sunt rezidenți în Spania sau în alte țări din lume vor primi aproape 40.000 de euro de la Fondul Social European ca să-și deschidă o afacere nonagricolă în țară.

Este primul proiect de fonduri europene care se adresează direct românilor din diaspora. Banii nu trebuie returnați, iar noii întreprinzători nu sunt obligați să se mute în România, dar afacerea trebuie să funcționeze cel puțin 18 luni.

Proiectul european se numește Diaspora ReStart și poate fi solicitat acum chiar din Spania cu ajutorul grupului Método Estudios Consultores (Grupul Método) care pune la dispoziție toate informațiile necesare, în mod gratuit, prin biroul său din Madrid.

CLICK PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII

Fondul Social European acordă un fond nerambursabil de 40 de mii de euro pentru fiecare proiect de afacere înființat în mai multe zone din România. Românii care au trăit cel puțin 12 luni în afara țării se pot înscrie gratuit la acest proiect fără să fie nevoie să plătească nimic.

Obiectivul programului Diaspora ReStart este promovarea antreprenoriatului și auto-angajarea românilor din diaspora, prin sprijinirea înființării de firme cu obiect de activitate nonagricol în zona urbană a regiunilor mai puțin dezvoltate din România.

Locuri limitate

Sunt doar 400 de locuri disponibile pentru românii interesați de acest proiect, care vor fi înscriși de la început într-un program de formare antreprenorială.
Candidații vor urma un curs online de 40 de ore, prin care vor învăța cum să-și gestioneze viitoarea afacere în România.

După această perioadă scurtă de formare online, participanții își vor prezenta planurile de afaceri în cadrul unui concurs de selecție la care contează foarte mult fezabilitatea proiectului.

Cele mai bune 60 de idei de afaceri vor fi finanțate în cadrul proiectului cu suma de 40.000 de euro nerambursabili.

Afacerile finanțate vor crea minim 140 de locuri de muncă. De asemenea, se va oferi un serviciu personalizat de consiliere, consultanță și mentorat pentru acordarea de sprijin planurilor de afaceri câștigătoare. Funcționarea corectă a firmelor înființate datorită acestui proiect va fi monitorizată pe durata primilor doi ani de funcționare”, ne precizează Ana Saborido de la Grupul Método.

Proiectul este adresat cetățenilor români din Spania, Marea Britanie, Germania și Franța, dar vor putea participa și români cu rezidența în alte țări europene.

Se poate deschide orice tip de afacere, mai puțin agricolă, iar condițiile de accesare a fondurilor sunt foarte simple în comparație cu alte fonduri europene. Acest proiect este o ocazie perfectă pentru românii întreprinzători și vor primi 40.000 de euro pentru lansarea afacerii„, ne precizează Ana Saborido de la Grupul Método.

Informații gratuit prin telefon sau email

Persoanele interesate să asiste la unul dintre evenimentele de informare ale programului Diaspora ReStart sunt rugate să confirme participarea la Ana Saborido, număr de telefon gratuit 900 812 902, sau la adresa de email: [mail]ana.restart@metodogrupo.com[/mail]

Diaspora ReStart este primul dintre cele trei programe noi pe care Grupul Método le va implementa în cadrul proiectelor care au ca scop sprijinirea antreprenoriatului pentru românii din diaspora.

Proiectul este susținut de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, Global Commercium Development SRL, Fundaţia Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români şi Metodo Estudios Consultores.

Regiunile din România în care se pot finanța noile afaceri

Câștigătorii acestui concurs vor beneficia de o finanțare de maximum 40.000 de Euro (integral nerambursabili) pentru afacerea lor non-agricolă, localizată în mediul urban din regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Centru, Vest şi Nord-Vest ale României.

Mai multe detalii cu privire la concurs pot fi găsite pe website-ul proiectului, în secțiunea Regulament și în secțiunea Concurs (zona efectivă de încărcare a planurilor de afaceri).
Perioada de depunere a planurilor de afaceri a început în 15 februarie 2018, iar termenul limită este 15 august 2018.

Dacă vreţi să fiţi capabili să vă concepeţi şi să vă auto-evaluaţi planul de afaceri, mai puteţi beneficia încă de Programul de Formare Antreprenorială ONLINE organizat în cadrul acestui proiect!

Înscrierile sunt deschise până pe data de 18 mai 2018, iar Metodo Estudios Consultores vă aşteaptă candidatura pe pagina sa web (CLICK).

(Articol publicitar)