Doi muncitori români de 32 și 33 de ani au murit joi în timp ce se odihneau într-o furgonetă, staționată în localitatea Loiu, din Țara Bascilor.

Cei doi tineri trebuiau să repare pavajul în urma unei reparații la rețeaua de telefonie și își petreceau pauza de masă în mașină, care era conectată la un grup electrogen.

În interiorul furgonetei funcționa și un generator electric pe bază de benzină și se crede că moartea celor doi români ar fi putut fi provocată de gazele arse.

Cumnatul unuia dintre muncitorii români i-a găsit la ora 15:30 și a alertat serviciile de urgență. Medicii care au ajuns la locul tragediei nu au putut face nimic pentru ei și au confirmat decesul.

Corpurile neînsuflețite ale tinerilor au fost duse la Institutul de Medicină Legală din Bilbao, iar Inspecția Muncii a deschis o anchetă.

Sindicatul spaniol Comisiones Obreras (CCOO) regretă producerea acestui grav accident de muncă și denunță faptul că cei doi muncitori erau angajați la o lucrare de telefonie, care ajunsese la a patra firmă subcontractată.

Sindicaliștii basci și-au arătat solidaritatea față de familiile îndoliate și au anunțat că se vor aduna luni, chiar la locul tragediei, în semn de protest față de condițiile de muncă ale victimelor.


[floated align="center"]

Ce spun românii din străinătate despre TransferWise

transferwise Pentru că am efectuat deja peste 20 de transferuri internaționale prin TransferWise, din RON în euro și invers, pot să afirm că sistemul este sigur, rapid și ieftin. Pot trimite bani acasă online, la cel mai mic comision și cu schimbul valutar oficial al zilei. Înregistrează-te gratuit pe TransferWise[/floated]

Esta página se puede leer también en: Spaniolă