Un fost director din cadrul conducerii Bankia are dreptul sa primeasca o pensie de 13,9 milioane de euro dupa ce va parasi banca. Este vorba de Aurelio Izquierdo, care a fost presedinte pentru mai putin de o luna la Banco de Valencia, preluata ulterior de stat, scrie rtve.es.

Consiliul de Administratie al Bancii Financiare si de Economii (BFA) din cadrul Bankia, aflata in curs de nationalizare, a informat Comisia Nationala de Valori (CNVM) cu privire la aceste „angajamente”, in valoare totala de 13,9 milioane de euro, pe care Bancaja (acum parte in Bankia) le are cu „o persoana care, in 2011, a format parte din conducerea principala a bancii si care a fost schimbata din functie in 13 octombrie 2011„.

Fostul director din conducerea Bankia lucreaza acum ca director financiar la Bancaja, dar in cazul in care ar dori sa se pensioneze anticipat poate primi aproape 14 milioane de euro.

Agentia EFE citeaza surse care sustin ca Bancaja nu are posibilitatea sa onoreze un astfel de angajament, mai ales ca Bankia, din care face parte, a cerut 19 miliarde de euro pentru asanarea conturilor.

In raportul transmis CNVM in care se specifica si deficitul de 3 miliarde inregistrat de Bankia in 2011, institutia aminteste ca un alt membru din conducere a primit anul trecut 6,16 milioane de euro sub forma unor plati compensatorii la pensionarea anticipata.