Locuitorii din Spania au simțit luni după-amiază, la 17,16 ora locală, un cutremur cu „intensitate importantă”, potrivit specialiștilor, în centrul, estul și sud-estul Peninsulei Iberice.

Institutul Național de Geografie a confirmat că seismul a avut o magnitudine de 5,4 grade pe scara Richter și că epicentrul a fost localizat în provincia Albacete, în regiunea Castilla La Mancha, la o adâncime de 10 km, în zona localității Ossa de Montiel. Conform experților, magnitudinea mișcării seismice simțită luni la Madrid, Alicante sau Murcia este una importantă, amintind de cutremurul din Lorca, din 2011, în timpul căruia s-au înregistrat importante pagube materiale.

Cutremurul a fost mai puternic în provincia Castilla La Mancha, unde locuitorii au relatat că au auzit un zgomot puternic, au simțit cum se mișcă mobila din locuințe și în mai multe case au apărut crăpături în pereți.

În zona Madridului, cutremurul s-a simțit intens timp de aproximativ două secunde și a declanșat înmulțirea apelurilor la Centrul de Urgențe 112. Deocamdată, nu au fost înregistrate victime sau pagube, dar cei mai mulți locuitori din zonele afectate au fost speriați din cauza acestui incident.