Angajarea unui cetatean roman care este vizat de restrictiile de munca din Spania se face cu ajutorul angajatorului in baza unui contract de munca.

A. in cazul in care in data de 22 iulie 2011 erați activ pe piața muncii sau sunteți membru de familie (soț/soție, copil pana la varsta de 21 de ani, sau peste 21 de ani aflat in intreținere) al unui cetațean care in data de 22 iulie era activ pe piața muncii, angajatorul va va inregistra contractul de munca la “Seguridad Social” (Securitatea Sociala)fara nici o autorizare prealabila. Aveți aceleași drepturi la angajare ca și cetațenii spanioli.

B. in cazul in care in data de 22 iulie 2011 nu erați activ pe piața muncii spaniole și nici nu sunteți membru de familie al unui cetațean roman cu liber acces pe piața muncii spaniole, angajatorul va trebui sa obțina, anterior inregistrarii contractului de munca, o autorizație de munca. Pentru aceasta angajatorul va trebui sa se adreseze Biroului pentru Straini (Oficina de Extranjeros).

ACEASTA PROCEDURA NU MAI ESTE NECESARA DATORITA FINALIZARII PERIOADEI TRANZITORII LA 31 DECEMBRIE 2013.

{loadposition related}{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}

 


Esta página se puede leer también en: Spaniolă