Salariul acordat angajatului nu poate fi mai mic decat salariul minim interprofesional stabilit de guvernul spaniol pentru anul in curs pentru munca pe timp complet.


Salariul (el salario) reprezinta suma de bani cuvenita lucratorului in schimbul prestarii unei activitati determinate. In Spania este prevazut un salariu de baza pentru fiecare categorie profesionala.

Salariul minim in Spania este de 645,30 euro / luna; 21,51 euro / zi pentru anul 2014.

La acesta se adauga valori salariale asa cum este stabilit in conventiile colective de munca si in contractul de munca.

Sumele care compenseaza orice cheltuiala pe care munca efectuata a generat-o nu vor fi considerate salariu (de exemplu, daca vise plateste un abonament la metrou, aceasta suma nu este considerata salariu). Cheltuielile de la locul de munca, generate de anumite nevoi, nu se considera salariu.

Salarizarea lucratorilor migranti, precum si conditiile de munca si prestatiile sociale trebuie sa fie prevazute in contractul individual de munca, in conformitate cu legislatia in vigoare pentru lucratorii spanioli care au acceasi profesie si calificare.


{loadposition related}{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}

 

[floated align="center"]

Ce spun românii din străinătate despre TransferWise

transferwise Pentru că am efectuat deja peste 20 de transferuri internaționale prin TransferWise, din RON în euro și invers, pot să afirm că sistemul este sigur, rapid și ieftin. Pot trimite bani acasă online, la cel mai mic comision și cu schimbul valutar oficial al zilei. Înregistrează-te gratuit pe TransferWise[/floated]

Esta página se puede leer también en: Spaniolă