Am suferit un accident de muncă și am stat în spital 35 de zile, iar acum sunt „de baja” și primesc salariul de bază, fără ore extra. Am dreptul să cer despăgubiri pentru că am pierdut banii pe care îi câștigam cu ore extra?

Avocat: – În cazul accidentelor de muncă ajutorul de la Asigurările Sociale care trebuie să vi se plătească reprezintă 75% “de la base reguladora” (suma pe care o ia în calcul INSS pentru calcularea ajutorului „prestacion” în cauză) începând cu ziua imediat următoare celei în care s-a produs respectivul accident.

Din ajutorul pe care îl încasați pentru invalididate temporară o parte reprezintă deja media orelor extra pe care le-ați realizat în ultimul an anterior datei în care ați suferit accidentul de muncă.

AŞTEPTĂM ÎNTREBĂRILE DVS.

Dacă aveţi o problemă legală sau doriţi să aflaţi un răspuns specializat, avocatul vă răspunde în paginile publicaţiei noastre.

Trimiteți întrebările prin email la avocat@romanul.eu.


[floated align="center"]

Ce spun românii din străinătate despre TransferWise

transferwise Pentru că am efectuat deja peste 20 de transferuri internaționale prin TransferWise, din RON în euro și invers, pot să afirm că sistemul este sigur, rapid și ieftin. Pot trimite bani acasă online, la cel mai mic comision și cu schimbul valutar oficial al zilei. Înregistrează-te gratuit pe TransferWise[/floated]

Esta página se puede leer también en: Spaniolă