Ministerul Afacerilor Externe a reusit sa pregateasca intr-un timp record 46 de sectii de votare pentru referendumul din 29 iulie. Pentru formarea comisiilor electorale au fost solicitati aproape toti membrii personalului institutiilor diplomatice din Spania, iar promptitudinea autoritatilor locale spaniole a fost decisiva pentru pregatirea la timp a sectiilor. 

Reprezentanti din conducerea Ambasadei au prezentat astazi in cadrul unui briefing de presa cum va fi organizat referendumul privind suspendarea presedintelui Romaniei.

Toate sectiile anuntate au fost verificate deja de presedintii comisiilor electorale si au fost pregatite pentru scrutinul de duminica, 29 iulie, dupa cum a oferit asigurari Ambasada de la Madrid. 

In majoritatea localitatilor spaniole in care vor fi sectii de votare a fost necesar sprijinul autoritatilor locale spaniole. Primarii au fost foarte deschisi la solicitarea ambasadei si aproape toate sediile oferite in mare parte sunt case de cultura sau sali de sport si au fost oferite gratuit. In putine locuri a fost nevoie sa se plateasca o chirie pentru organizarea referendumului.

Conducerea Ambasadei a mai explicat ca infiintarea sectiilor de votare s-a facut pe baza alegerilor organizate in anii trecuti si in regiunile in care existau comunitati importante de romani. La referendumul de duminica din Spania vor exista 8 sectii in plus fata de alegerile din 2009, cand au votat aproximativ 36 de mii de romani.

Cele mai multe sectii de vot se afla in regiunea Madridului, in numar de 15. Potrivit Ambasadei Romaniei la Madrid, au fost primite aproximativ 152 de mii de buletine de vot.

Consulta aici lista cu sectiile de votare din Spania